2008
Private house
Private house,
Seregno, IT

The functional plan envisaged by the client involved a clear separation between the living and sleeping areas. The project established a series of parallel lines forming both physical and visual pathways inside the flat.  A large travertine partition thus organizes the pathways, becoming an equipped wall for the living area and a wardrobe for the bedroom. The connection between these two functions is the home office at the end of the partition, which, when needed, also serves as a guestroom: two foldaway tops delineate a new private space. Special attention was paid to the perception of the space from the entrance to the home; a series of overlapping planes move towards a vanishing point from the entrance to the terrace and towards the light. In this case, the glass dropped ceiling, the wengé parquet floor, the travertine partition, the kitchen partition cabinet, the bookcase, the island sofa and the dining table create a sense of space that emphasizes the longitudinal dimension of the flat— that is, the dimension that connects the kitchen to the living room and to the study or the entrance to the bookcase to the living room and terrace or the dining room to the terrace. The bathroom design involved the use of natural materials such as glass, wood, Calacatta Miele marble and brushed white beola.

(Ph. Saverio Lombardi Vallauri)

Egidio Panzera Architect Project - 1.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 2.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 3.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 5.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 6.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 7.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 8_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 9.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 10_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 11_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 12_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 14.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 19_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 22.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 23.jpg