2000
Private house
Private house,
Seregno, IT

The project regarding this two-floor apartment involved inverting the usual allocation of the living and sleeping floors.  In fact, the living room floor, which can be accessed directly via the lift, is in the attic, overlooking a 120 square-meter terrace, while the sleeping floor has been relocated to the lower floor.
The living and dining areas and entrance revolve around the stairwell in a single vaulted room. The kitchen occupies a space which, on lower floors, is part of the condominium stairwell, opening onto the terrace and dining area at the same time.
As well as from the windows on the street side, light also enters through two large openings in the ceiling, one at the entrance and the other in the kitchen. Light invades the space and floods the double height at the staircase: a steel double-T beam is supported by two hinges; the treads, made from crystalline Naxian marble rest lightly against a wall of polished open pore travertine.
On the lower floor are the son’s bedroom and private bathroom, the master bedroom with walk-in wardrobe, and the third bathroom.

(Ph. Saverio Lombardi Vallauri)

Egidio Panzera Architect Project - 01.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 02.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 03.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 05_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 06.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 07.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 08_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 09_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 10_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 12_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 13.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 14.jpg