2006
Private house
Private house,
Cesano Maderno, IT

The meticulous design of two spaces on two different floors of the same villa— the ground floor and basement.
On the ground floor, the existing rectangular space faced the garden, the TV corner, the fireplace and the interior staircase at the same time. The rectangular space became circular with a central plan in which the island sofa faces four different directions. A tube projects light towards an “imprint” in the dropped ceiling, becoming a lighting fixture. The foldaway onyx blinds modulate the view of the garden. During the day, the light filtered through the onyx changes the colors of the interior.  At night, the side of the villa become a large lantern.  The basement was intended to house the kitchen, dining room, and service areas. The project concealed the latter and created a combined kitchen, dining, and fireplace area. Brightly colored materials were used to give personality to a space with little natural light: the orange floor, the green gray Fossena stone, the gold leaf wall units, the wengé cabinets and the hazelnut glass partition.

(Ph. Saverio Lombardi Vallauri)

Egidio Panzera Architect Project - 2.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 3.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 4.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 5.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 8.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 9_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 10.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 11.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 12.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 13.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 14_.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 15.jpg
Egidio Panzera Architect Project - 16.jpg